viernes, 24 de junio de 2011

Adeu Nata !





jueves, 23 de junio de 2011

La revetlla de Sant Joan



La revetlla de Sant Joan, és una celebració que es realitza la nit del 23 al 24 de juny. És d'origen pagà i abans de la instauració de cristianisme coincidia amb el solstici d'estiu, el 21 de juny.
Es preparen fogueres amb mobles i trastos vells durant els dies anteriors i el dia 23, quan es pon el sol es cala foc i comença la festa. Es sopar es a l'aire lliure i els postres consisteix en la tradicional "coca", que originalment tenia forma circular, simbolitzant al sol.

sábado, 18 de junio de 2011

I una mica més. Pintura a l'oli







El suport més utilitzat per la pintura a l'oli es denomina llenç o tela, sol ser de cànem o de lli i està disposat sobre un bastidor de fusta. Mitjançant unes falques disposades en els angles del bastidor se'ns permet tibar-la més o menys.
Aquesta tela s'ha de preparar-se mitjançant un procés anomenat imprimació i així rebre correctament la pintura i garantir la seva durada. Avui dia gairebé tots els pintors utilitzen productes comercials, encara que alguns prefereixen seguir preparant les pintures a l'estil tradicional, mitjançant pigments mòlts barrejats amb olis.

miércoles, 15 de junio de 2011

Suquet de peix, a la meva manera


Es sofregeixen una mica les gambes i els escamarlans, després i una mica enfarinats el rap, el lluç i els calamars, quan el peix esta una mica sofregit es retira i amb aquest mateix oli es sofregeix la ceba.
Quan la ceba esta una mica daurada hi afegim una picada de pa fregit, un tomàquet escalivat sense pell i un parell d'alls petits també escalivats, tot això es sofregeix una mica més. 
Tot seguit se li afegeix brou de peix que tindrem ja preparat i calent, es deixa una estona i quan el brou pren una mica de cos afegim el peix que hem retirat, juntament amb els musclos i les cloïsses que estaran crues, es cou una mica i se serveix.

martes, 14 de junio de 2011

Eclipsi de Lluna

El proper dimecres 15 de juny hi haurà un eclipsi total de Lluna visible a Espanya. El punt màxim passarà a les 22.14 hores, horari peninsular, una hora menys a Canàries.
Els eclipsis lunars no comporten cap perill per a la vista i no requereixen, per la seva observació, cap tipus de filtre.


La Terra s'interposarà entre el Sol i la Lluna, de manera que aquesta entrarà a la zona d'ombra de la Terra. L'eclipsi, segons càlculs de l'Observatori Astronòmic Nacional dependent del Ministeri de Foment, serà visible a tot Europa, Àfrica, Àsia i Oceania. A Espanya, la zona on millor s'ha d'observar el cicle complet serà a l'extrem més oriental (costa mediterrània i Illes Balears). 



La durada de l'eclipsi total serà d'1 hora i 41 minuts. Mentre que la fase parcial i penombral duraran respectivament 3 hores i 37 minuts, i 5 hores i 36 minuts.

domingo, 12 de junio de 2011

Tarragona







 
El dia 30 de novembre de l'any 2000 el comitè de la UNESCO, reunit a la ciutat australiana de Cairns, va decidir otorgar al conjunt arqueològic romà de Tàrraco el reconeixement de Patrimoni Mundial.

lunes, 6 de junio de 2011

Per molts anys



domingo, 5 de junio de 2011

Estrella Damm Mediterraneamente ElBulli ...

Em podeu dir que no tinc sentit musical i que no entenc de cinema, però per a mi l'anunci fet per Isabel Coixet per la cervesa Damm, té almenys alguna similitud amb l'anunci que podeu veure en aquest enllaç

viernes, 3 de junio de 2011

Jocs de l'edat de pedra

Pol i Arnau
¿Voleu jugar amb les "chiki,chiki" que ja no existeixen? només heu de seguir aquest enllaç

jueves, 2 de junio de 2011

村上ゆき(シンガーソングライター)


Aquest vídeo és de musica relaxant, la cantant es diu Yuki Murakami,  i amb japones
村上ゆき
gaudir-ho i relaxar-vos

Per cert, aquest diumenge tenim dinar familiar

ADSL 10 Mb




Fa un any vaig contractar una línia ADSL de 10 Mb, fins avui mai vaig aconseguir la velocitat contractada, sembla que el problema rau en el meu ordinador. Aquestes fotos són de la instal lació telefònica que dóna servei a casa meva. No em queda més remei que reparar el meu ordinador per aconseguir la velocitat d'accés de 10 Mb, que sens dubte la companyia telefònica m'ofereix.

Hace un año contraté una linea ADSL de 10 Mb, hasta hoy nunca alcancé la velocidad contratada, parece ser que el problema radica en mi ordenador. Estas fotos son de la instalación telefonica que da servicio a mi casa.
No me queda mas remedio que reparar mi ordenador para conseguir la velocidad de acceso de 10 Mb, que sin duda la compañia telefonica me ofrece.

A year ago I hired a 10-Mb ADSL line, so far never reached the contracted rate, it seems that the problem lies with my computer. These photos are from the telephone facility that serves my house. I have no choice but to repair my computer to get the access speed of 10 Mb, which certainly gives me the telephone company.