martes, 31 de mayo de 2011

Patchwork quilt




 Aquest és el cobertor de patchwork que he acabat per la meva filla petita, ja no tinc més fills per fer-los cobertors. Si algú vol un, podem parlar.

This is the patchwork quilt that I finished for my daughter. If someone wants one, we can talk.

lunes, 30 de mayo de 2011

Patchwork per lluir a la cuina

Una mostra d'un davantal decorat amb Patchwork



Com arriba juny, de regal un refrany

" Si plou a primers de juny, el bon temps es lluny "



viernes, 27 de mayo de 2011

Coca de Sant Joan



Aquesta recepta és per la meva néta, perquè pugui fer-la a casa seva

Ingredients

300 grams de farina
50 grams de mantega
60 grams de sucre
30 grams de llevat fresc
 2 ous
Una mica de sal
75 ml de llet
Pell de llimona ratllada
Fruites confitades
Pinyons


Batem els ous amb el sucre, afegim una mica de sal, la pell de llimona ratllada i la mantega, tot això ho batem. Afegim la llet barrejada amb el llevat, remenem bé i finalment afegim la farina tamisada i ho pastem. El resultat el deixem descansar un parell d'hores tapat amb un drap.
Untem mantega en una safata i estenem la massa donant-li la forma de coca, decorem amb la fruita confitada i els pinyons, tot al forn que estarà a 170 graus durant mitja hora aproximadament.

Bon profit!

jueves, 26 de mayo de 2011

Per molts anys



No són molts els anys que compleixes, el que passa és que els pastissos els fan molt petits



L' Ignasi a Cambrils


La Torre del Port de Cambrils, fou construïda el segle XVII, es anomenada també “dels Moros”, és de planta circular i aquesta és la vista que es pot veure del port de Cambrils des de la seva balconada circular del seu últim pis.
Si voleu veure la foto ampliada, fer clik sobre la imatge

sábado, 21 de mayo de 2011

Pintura a l'Oli









L'oli es pot diluir amb trementina o aiguarràs, depenent de la consistència que volem obtenir. L'aiguarràs és el més utilitzat.
Degut a la seva densitat, podem treballar l'oli amb pinzell, espàtules. L'oli es pot utilitzar sobre fusta, guix i altres superfícies poroses, encara que la més comuna és sobre llenç en un bastidor. La primera capa de pintura a l'oli s'ha d'aplicar diluïda en aiguarràs o trementina i utilitzar-la més pura a mesura que es pinta.
Els elements que utilitzem per treballar amb olis han de netejarse amb aiguarràs. En acabar el quadre se li aplica vernís per protegir-lo, només cal tenir la precaució que estigui completament sec en totes les seves capes.
Si amb el temps la pintura s'ha omplert de pols, li traurem amb ajuda d'un pinzell suau.

Mona de Pasqua - Segona part




Com fer una mona de Pasqua, segona part





viernes, 6 de mayo de 2011

Mona de Pasqua - Primera part



Ingredients:
Sis ous,  es pesen els ous i el seu pes de sucre i la meitat del seu pes de farina.

Es baten les clares fins que estiguin a punt de neu, després s'hi afegeix el sucre a poc a poc mentre es continua batent. S'afegeixen els rovells dels ous i tres cullerades d'aigua tèbia, tot això es bat. Després s'afegeix la farina tamisada i es barreja amb cura amb una espàtula. Abocar al motlle i posar al forn que estarà a 170 º durant 30 minuts.

Ingredients 6 eggs, their weight in sugar and half their weight in flour

Beat the egg whites until stiff peaks, then add sugar gradually while still beating. Add the egg yolks and three tablespoons of warm water. Then add the sifted flour and mix gently with a spatula. Pour in pan and place the oven is at 170 º for 30 minutes.

domingo, 1 de mayo de 2011

Dia de la Mare

Bon dia de la mare