martes, 26 de abril de 2011

Kingston Canada

 Viatjar a Kingston Canada

Els francesos es van establir en un emplaçament tradicional dels primers pobladors Mississauga anomenat Katerokwi el 1673 i van fundar Fort Frontenac. El fort va ser capturat i destruït pels anglesos a la batalla de Font Frontenac, ja al final de la guerra dels set anys, en 1758. 
Com a centre receptor de refugiats que escapaven de la revolució dels Estats Units, la ciutat es va convertir en la primera comunitat del sud-est del Canadà. També va ser base de la flota naval britànica dels Grans Llacs i es va involucrar en una forta lluita amb la flota americana amb base a Sackett's Harbor, New York per al control del llac Ontario.
 
Kingston City Hall
 
Després de la guerra, Anglaterra va construir Fort Henry avui es una destinació turística tradicional. La situació de Kingston a l'entrada del Canal Rideau al llac Ontario, la va convertir en el principal centre econòmic i militar de l'Alt Canadà. Kingston va tenir la major població de l'alt Canadà fins a la dècada de 1840.
Kingston va ser una de les competidores per a la capital dels Canadas units, però després d'un breu període com a capital de 1841 a 1844, va perdre les seves possibilitats davant localitzacions alternatives, primer de Montréal i Toronto, i després d'Ottawa el 1857.
 
Kingston
 
A finals del segle XIX i principis del XX, Kingston va ser un important port dels Grans Llacs, centre per la construcció naval i ferroviària, incloent la construcció de locomotores per a l'Imperi Britànic (la Canadian Locomotive Company). La majoria de la indústria pesant ha abandonat ara la ciutat i els llocs de treball estan ara constituïts bàsicament pels sectors institucionals, militars, i de servei o venda al menor.
L'expressió "Cataraqui", procedent del nom nadiu original de Kingston, s'aplica avui a l'àrea nord-oest del centre de la ciutat de Kingston. És una ciutat petita, de 150.000 habitants aproximadament, situada a l'est de Toronto i a l'oest de Mont-real. Es troba a la zona de les Mil Illes, on se situen els rius St Lawrence i Cataraqui amb el llac Ontario. És la ciutat més antiga d'Ontario i la més rica en història, cultura, llocs d'interès. 

Avui en dia, Kingston és una encantadora ciutat on es combina a la perfecció l'antiga arquitectura canadenca-anglesa amb arquitectura moderna. L'ambient és molt juvenil i dinàmic entre setembre i juny quan milers d'estudiants de la Universitat de Queen's resideixen en aquest lloc. En l'estiu, Kingston rep turistes de tot arreu del món que gaudeixen enormement l'atractiu local, les excursions a les Mil Illes, les marines i l'espectacle històric de Fort Henry, en el qual s'interpreta una antiga batalla. Entre les activitats principals del lloc, es poden visitar els nombrosos centres d'entreteniment, passejar per la natura i admirar el llac en algun parc, explorar l'abundant història de Kingston i conèixer el Gran Teatre. 
 



lunes, 25 de abril de 2011

L'Oriol

Com diu el refrany
Si el pare és músic el fill és ballador



Dibuixos del meu nét, Oriol

Un altre de Pintura

Per aconseguir colors més transparents, i evitar així que determinats tints, com el blanc, el verd i el blau, es tornin opacs, se sol afegir als olis grassos habituals, que produeixen una matèria densa i viscosa, alguns olis anomenats essencials, un dels més usats és l'essència de trementina.
Una vegada finalitzada la pintura, és habitual passar-li una capa de vernís protector, que també pot usar-se per donar més lluentor al color o es pot aplicar entre les dues capes de color per evitar que l'oli de la capa superior, en passar a la capa inferior, s'assequi i es faci malbé. Els vernissos finals, quan s'assequen, formen una pel lícula transparent.








domingo, 17 de abril de 2011

Festival Internacional de Patchwork



Imatges de l'últim Festival de Patchwork de Sitges, celebrat els dies 17 al 20 de març. Es tracta de la mostra col·lectiva d'art tèxtil més gran tot l'Estat Espanyol i l'organitza l'Associació Espanyola de Patchwork en col·laboració amb l'Ajuntament de Sitges, l'Agència de Promoció Turisme de Sitges i el Gremi d'Hostaleria de Sitges.


Corresponsal especial: Rosamari

miércoles, 13 de abril de 2011

La Calçotada

domingo, 10 de abril de 2011

Pintures a l'oli

No hay nada de malo en que nos deleitamos con la pintura de un paisaje porque nos recuerda nuestra casa o en un retrato porque nos recuerda un amigo, ya que como hombres que somos, cuando miramos una obra de arte estamos sometidos al recuerdo de una multitud de cosas que para bien o para mal influyen sobre nuestros gustos.

Gombrich

Las interpretamos (las pinturas) de acuerdo con nuestras propias finalidades y aspiraciones, les trasladamos un sentido, cuyo origen está en nuestras formas de vida y hábitos mentales.

Arnold Hauser

El arte de la pintura consiste en aclarar y oscurecer los tonos sin decorarlos.

Pierre Bonnard

Una verdadera pintura del más pequeño hombre es capaz de interesar al hombre más grande.

Thomas Carlyle









martes, 5 de abril de 2011

Patchwork

Es diu al treball de costura que es realitza amb teles de diferents colors i combinades, perquè així formin diferents figures. S'utilitza per fer edredons, però també pot ser utilitzat per fer bosses, tapissos, jaquetes d'abric, faldilles, armilles i altres peces de vestir. Sovint es combina amb brodats i altres formes de repunts.
L'evidència de treballs de patchwork s'ha trobat al llarg de la historia, exemples s'han localitzat en les tombes egípcies, altres han estat datats a l'Edat Mitjana, on les capes de tela encoixinada es van utilitzar en la construcció de les armadures, mantenien així als soldats protegits. Les armadures japoneses es va fer d'una manera similar.
Usant aquesta tècnica, els cobrellits van començar a aparèixer al llarc dels segles 11 al 13. A mesura que el clima europeu es va fer més fred, la incidència de l'ús de cobertors de llit es va incrementar i així es va desenvolupar la pràctica d'embellir un simple drap a través de la creació de patrons i dissenys. La tradició de fer cobrellits de patchwork va ser portat a Amèrica pels immigrants.




sábado, 2 de abril de 2011

Flors





Em sembla que amb una càmera digital podria fer millors fotografies

viernes, 1 de abril de 2011

Milú

I love my dog as much as I love you
But you may fade, my dog will always come through.

All he asks from me is the food to give him strength
All he ever needs is love and that he knows he'll get

So, I love my dog as much as I love you
But you may fade, my dog will always come through.

All the pay I need comes shining through his eyes
I don't need no cold water to make me realize that

I love my dog as much as I love you
But you may fade, my dog will always come through.

Na, na, na, na, na, na, nana...

I love my dog as much as I love you
But you may fade, my dog will always come through.

Na, na, na, na, na, na, nana...

I love my dog, Baby, I love my dog. Na, na, na...
I love my dog, Baby, I love my dog. Na, na, na...