martes, 5 de abril de 2011

Patchwork

Es diu al treball de costura que es realitza amb teles de diferents colors i combinades, perquè així formin diferents figures. S'utilitza per fer edredons, però també pot ser utilitzat per fer bosses, tapissos, jaquetes d'abric, faldilles, armilles i altres peces de vestir. Sovint es combina amb brodats i altres formes de repunts.
L'evidència de treballs de patchwork s'ha trobat al llarg de la historia, exemples s'han localitzat en les tombes egípcies, altres han estat datats a l'Edat Mitjana, on les capes de tela encoixinada es van utilitzar en la construcció de les armadures, mantenien així als soldats protegits. Les armadures japoneses es va fer d'una manera similar.
Usant aquesta tècnica, els cobrellits van començar a aparèixer al llarc dels segles 11 al 13. A mesura que el clima europeu es va fer més fred, la incidència de l'ús de cobertors de llit es va incrementar i així es va desenvolupar la pràctica d'embellir un simple drap a través de la creació de patrons i dissenys. La tradició de fer cobrellits de patchwork va ser portat a Amèrica pels immigrants.




No hay comentarios:

Publicar un comentario