sábado, 14 de diciembre de 2013

Adeu, Hemeroteca de Tarragona

  • L'Hemeroteca és l’espai creat, a Tarragona, per a què consultis les publicacions diàries i periòdiques  més importants d'àmbit local, comarcal, provincial, autonòmic, estatal i internacional. L’únic lloc on pots trobar tota la informació periodística i/o legal que necessites en uns complets fons classificats i conservats des de 1711 i fins a dia d’avui. Un catàleg que compta amb una àmplia gamma representativa de la millor premsa d’arreu del món.
  • L'Hemeroteca va ser fundada pel Departament d’Història Moderna de la Delegació de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona a Tarragona l’any 1974. L’origen de l’entitat rau en l’esforç d’un professor i d’un grup d’estudiants que recopilaven publicacions periòdiques a través de subscripcions gratuïtes i donacions d’institucions i de particulars.
  • Dos anys després, el febrer de 1976, el Consell d’Administració de Caixa Tarragona va integrar els fons acumulats de la universitat a l’antiga Sala d’exposicions de l’Obra Social de Caixa Tarragona. A partir d’aquest moment, l'Hemeroteca ha ampliat constantment el nombre d’exemplars del catàleg. L’octubre de 1979 es van inaugurar les instal·lacions de l’actual Avinguda President Lluís Companys, un canvi d’ubicació motivat per les demandes dels usuaris per comptar amb més espai per consultar els fons. Des de 1984 i fins avui, l'Hemeroteca està situada al carrer Mossèn Salvador Ritort i Faus, 21, per seguir oferint més i millors prestacions als seus usuaris. 

Fundació Catalunya-La Pedrera diu a la seva web:  Perquè estem al servei d’un país també singular, per la riquesa del seu Patrimoni Natural, per la creativitat de la seva cultura, i per la generositat i solidaritat de la seva gent. La nostra missió és treballar de forma proactiva per al desenvolupament i la transformació social de Catalunya, situant-nos al costat dels que ens necessiten, dels emprenedors, dels que treballen pel futur, dels que creen noves idees. 
L'Hemeroteca es tanca pel «seu propi bé» segons la Fundació Catalunya-La Pedrera.


  • La Fundació no ha tingut en compte, amb aquesta decisió, la funció social que feia l’Hemeroteca ni tampoc que fos l’únic establiment d’aquestes característiques a tota la ciutat de Tarragona, i únic, per la qualitat dels seus fons, a tot Catalunya. No sé ben bé com explicar-ho, pena i vergonya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario